Björn Skallström

Björn Skallström

installationer

Stacks Image 120
Jag arbetar som konstnär sedan många år.
Skulptur, måleri och film är det som ligger mig varmast om hjärtat.
Som skulptör arbetar jag främst med frigolit som material. Ett lätt, formbart och smidigt material att skära i. Motorsåg, kniv och rasp är mina verktyg.
När jag ägnar mig åt måleriet blir det ofta med akvarell eller akryl. Allt från små akvareller till flera meter långa akryler, beroende på humör och lust.
Björn utbildades på konstskolan i Stockholm och inom animation i Eksjö. Han driver Toonfactory och ägnar mycket tid åt att skapa filmprojekt och driver även andra kreativa projekt i Jönköping.

Om Atlantis projekt

Mitt arbete utforskar relationen mellan kroppen och återvinningskulturen. Med influenser så olika som Kierkegaard och Frida Kahlo, syntetiseras nya kombinationer från både explicita och implicita strukturer.

Ända sedan jag var student har jag varit fascinerad av tidsandans tillfälliga natur. Det som börjar som hopp förfaller snart till en tragedi av meningslöshet, och lämnar bara en känsla av kaos och utsikterna till en ny förståelse.

När intermittenta derivator blir förvrängda genom frenetisk och kritisk praxis, lämnas betraktaren med en ledtråd till kanterna av vår existens.
Stacks Image 131
Stacks Image 135
Stacks Image 139

subterranea